Deel je ervaringen en gedachtes

We zijn bezig met een onderzoeksproject over mensen die gedeeltelijk in een land en gedeeltelijk in een ander land leven. Waarom is dit een steeds vaker voorkomende manier van leven? Welke positieve en negatieve kanten heeft deze leefwijze? Zijn er specifieke problemen in de omgang met overheidsinstanties? Zouden overheden het leven in twee landen makkelijker moeten maken?

Bent u of uw partner de persoon die we zoeken?

  • U heeft het gevoel dat u in twee landen leeft. Dit kan betekenen dat u tijd doorbrengt in beide landen en wellicht een thuis heeft in beide landen, maar hierover zijn geen specifieke regels. Het belangrijkste is uw eigen gevoel.
  • Eén van de landen waarin u leeft is Nederland of Noorwegen, aangezien het onderzoek hier is gevestigd. Het andere land kan overal ter wereld zijn.

We zijn erg geïnteresseerd in uw ervaringen.

Deelname aan het project omvat het worden geïnterviewd door één van de onderzoekers. De interviews zijn open gesprekken over uw ervaringen, plannen en meningen. We hebben een uitgebreid informatieblad over hoe we uw privacy beschermen.

Als u graag geïnterviewd wilt worden, neem dan contact op met:

Meer informatie over het project kunt u lezen op de home pagina van deze website, en in onze informatiefolder. We hebben ook een Facebookpagina.

Een onderdeel van het onderzoek is het doen van interviews in Spanje, Polen en Kaapverdië met mensen die gedeeltelijk in Nederland or Noorwegen leven. Jørgen Carling en Marta Bivand Erdal zijn daarom tevens op zoek naar respondenten in deze landen (zie contactinformatie hierboven).